Postelein met witte kaas en oregano

4
15 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd 2 lange repen van de sinaasappelschil. Pers de helft van de vrucht uit. De andere helft wordt niet gebruikt. Breng in een ruime pan een laagje water met wat zout aan de kook en laat de sinaasappelschillen in 5 min. zachtjes trekken.
  • 2 Was de postelein en snijd de stelen eventueel grof. Neem de schillen uit het water en kook de postelein in het achtergebleven water in 2-3 min. beetgaar.
  • 3 Snijd de bosui in ringetjes. Meng in een kom met 2 el sinaasappelsap, het citroensap en de olie. Breng de dressing op smaak met peper, zout en de kaneel. Snijd de oregano fijn. Laat de postelein goed uitlekken en duw het overtollige vocht eruit. Schep in een schaal en meng de dressing en oregano erdoor.
  • 4 Verkruimel de kaasblokjes erover en serveer.

Postelein met witte kaas en oregano is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelmarinade met specerijen vlees of kip
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Lauwwarme posteleinsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spiegelei met parmaham
Lunchgerecht
Bekijk recept
Salade van appel, koolrabi, postelein, radijzen, komkommer, dille en yoghurt
Bijgerecht
Bekijk recept
Salade van postelein en radijs
15 min Bijgerecht
Bekijk recept