Gebakken krieltjes met salie en sjalot

4
25 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Sjalotten en krieltjes halveren. In koekenpan met antiaanbaklaag helft van boter smelten en krieltjes, op matig vuur en afgedekt, 10 min. bakken. Deksel van pan nemen en krieltjes nog 5-10 min. knapperig bruin en gaar bakken. Intussen in steelpan sjalot in rest van boter snel goudbruin bakken. Foelie en wijn toevoegen en sjalot op laag vuur in 10 min. gaarsmoren. Salie in reepjes snijden. Sjalotten en salie door krieltjes scheppen en 1 min. meebakken. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met broccoli. Lekker bij varkensentrecote met champignonsaus met een vleugje armagnac en abrikozenchutney*.

Gebakken krieltjes met salie en sjalot is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept