Maïs met sinaasappel-mosterdboter

4
25 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bladeren en haren van maïskolven verwijderen. Kolven 5 min. in kokend water of 3 min. in magnetron voorkoken. Laten afkoelen. Intussen in kom boter zacht laten worden. Sinaasappel schoonboenen en helft van schil boven boter fijnraspen. Mosterd en peterselie erdoor roeren en boter op smaak brengen met peper en eventueel extra zout.
  • 2 Maïs met zachte botermengsel insmeren (rest van boter apart erbij serveren). Elke maïskolf in stuk aluminiumfolie wikkelen, uiteinden dichtdraaien en pakketjes op barbecue (of tussen matig gloeiende houtskool) in 5-10 min. gaar roosteren. Regelmatig keren.

Maïs met sinaasappel-mosterdboter is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Geurige mosselpakketjes
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tong met mosterd en wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stokbroodje met brie
10 min
Bekijk recept
Mini-hamsandwiches met mosterdboter
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept

Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vega-quesadilla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept