Brussels witlof met eiermimosa

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Eieren in 8 min. hard koken. Witlof wassen, onderkant en bittere, harde kern wegsnijden. Witlof in lengte halveren en in reepjes snijden. Eieren onder koud stromend water afspoelen en pellen. Eieren halveren, wit fijnsnijden en dooiers met vork verkruimelen (= mimosa). Steeltjes van peterselie plukken en blad goed droogdeppen. In steelpan 1 el boter verhitten en peterselie in 30 sec. knapperig bakken. Peterselie met boter en ei door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en (versgemalen) nootmuskaat.
  • 2 In wok of hapjespan rest van boter verhitten. Witlofreepjes 3 min. roerbakken. Bestrooien met poedersuiker en nog 1 min. roerbakken. Witlof in schaal scheppen en 'mimosa' erover verdelen.

Brussels witlof met eiermimosa is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Thaise rosbiefsalade met eiermimosa
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groentegratin met eiermimosa
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerd Brussels lof
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenbouten op z’n Brussels
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wafels op z'n Brussels
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Brussels Varkenshaasje Met Gueuze En Mosterd
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept