Rodebessenchutney

1stuk
45 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In pan bessen, ui, azijn, suiker en gember aan de kook brengen. Roeren tot alle suiker is opgelost. Zout en peper toevoegen. Chutney onafgedekt op laag vuur, eventueel op vlamverdeler, in 40 min. zachtjes laten inkoken tot dikke saus. Tussentijds enkele malen omroeren. Pot en deksel afwassen in heet sodawater, afspoelen met kokend water en omgekeerd op schone theedoek laten drogen. Rodebessenchutney in schone jampot scheppen en laten afkoelen. Chutney in koelkast bewaren. Ongeopend enkele weken houdbaar in de koelkast. Lekker bij gebakken varkenshaasjes.

Rodebessenchutney is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rode Bessen Chutney
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Rode Bessen Chutney
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept