Kikkererwten met tomatenmoes

4
45 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ui en knoflook pellen en snipperen. Paprika wassen, schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Chilipeper verkruimelen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Kikkererwten laten uitlekken.
  • 2 In ruime koekenpan olie verhitten en reepjes paprika op zeer laag vuur zacht bakken. Ui, knoflook, chilipeper en tomaten toevoegen en onafgedekt ca. 20 minuten laten sudderen tot saus is ingedikt, regelmatig doorroeren. Kikkererwten toevoegen en ca. 5 minuten meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Peterselie erboven fijn knippen. De kikkererwten smaken lekker bij de stoofpot met gemarineerd varkensvlees.

Kikkererwten met tomatenmoes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gekoelde tomatenvelouté
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde hertenbiefstuk uit Tabasco
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toast met menchego en serrano
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spiegelei in tomatenmoes
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bietenhummus
10 min Snack
Bekijk recept
Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept