Witlofsalade met rode grapefruit

4
10 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de onderkant van de stronken witlof en verwijder de harde kern. Maak de blaadjes los en snijd ze in de lengte in repen. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruit. Dit gaat het makkelijkst als u deze, net zoals een appel, in een ronddraaiende beweging schilt. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat u het vruchtvlees er gemakkelijk met uw mes tussenuit kunt wippen. Probeer bij het snijden zoveel mogelijk sap op te vangen. Maak een dressing van het grapefruitsap, de olie en de azijn. Breng op smaak met de suiker en peper en zout. Meng de witlof met de grapefruit en de sjalot en schenk de dressing erover. Bestrooi met de walnoten.

Witlofsalade met rode grapefruit is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Grapefruitcocktail
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept

Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofsalade met warme geitenkaas
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensfiletlapjes met witlofsalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met witlofsalade en honingmosterddressing
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept