Aardappelpuree met venkel

4
35 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Snijd de venkel in flinterdunne plakjes. Houd het fijne venkelgroen apart. Rasp 1 el van de schil van de sinaasappel en pers hem daarna uit. Breng de venkel aan de kook met de wijn, het sinaasappelsap en de dragon. Stoof afgedekt in 5 min. beetgaar. Giet het kookvocht af, vang het op in een steelpan en breng het aan de kook. Verwarm de melk met de olie. Stamp de aardappelen hiermee tot puree. Breng op smaak met de sinaasappelschil, de pesto en zout en peper. Serveer met de venkel in een schaal. Kook het venkelkookvocht tot de helft in. Neem de pan van het vuur en klop er de blokjes boter door. Schenk deze saus over de puree en de venkel. Garneer met het venkelgroen.

Aardappelpuree met venkel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept