Gevulde tomaten met geitenkaas

4
20 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd met een scherp mes de kapjes van de tomaten en snijd de kapjes in kleine blokjes. Schep met een theelepel de vulling uit de tomaten. Verhit de olie in een pan en fruit hierin het sjalotje en 1 teen knoflook tot deze licht beginnen te verkleuren. Schep de fijngesneden kapjes en de inhoud van de tomaten erbij, laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Breng de saus op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de rijst om met de andere teen knoflook, de komijn en de peterselie. Breng dit mengsel op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de rijst in de uitgeholde tomaten. Zet de tomaten in de ovenschaal en leg op elke tomaat een plak geitenkaas. Druppel de tomatensaus erover. Zet de tomaten 10-15 minuten in de oven tot de kaas goudbruin kleurt en gesmolten is. Serveer de tomaten met de saus. Lekker met een groene salade.

Gevulde tomaten met geitenkaas is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept