1 Van sinaasappel 1 el schil raspen (sinaasappel bewaren). In pan 100 ml bloedsinaasappelsap, suiker en sinaasappelrasp al roerend verwarmen tot suiker is opgelost (niet laten koken). Rest van sinaasappelsap erdoor roeren. Mengsel laten afkoelen en in diepvriesdoos schenken. Doos 2 uur in vriezer zetten. Uit vriezer nemen en mengsel met vork losmaken. Doos 1 uur terug in vriezer zetten, daarna opnieuw met vork losmaken en nog 1 uur verder laten bevriezen. Sinaasappel dik schillen tot op vruchtvlees. Sinaasappelpartjes met scherp mesje tussen wit vliesje uitsnijden. Sinaasappelpartjes bestrooien met poedersuiker, op bord uitspreiden en laatste 30 min. in vriezer zetten. Na 4-5 uur krijgt sorbetijs goede structuur. IJs in grove krullen over vier coupes verdelen. Garneren met bevroren sinaasappelparten en basilicum.
Sorbetijs van bloedsinaasappel is een recept van Albert Heijn