Bramensoufflé met chocoladeschotsen

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de bramen ontdooien. Houd 1 hand bramen apart en pureer de rest met de staafmixer. Zeef de puree. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Strijk de chocolade uit op het bakpapier tot een plak van 2 mm dik en strooi de pijnboompitten erover. Laat in de koelkast opstijven. Smelt de boter op laag vuur. Bak de bloem 1 min. zonder te kleuren. Giet de melk erbij en klop in 1 min. glad. Haal de pan van het vuur en voeg de bramenpuree toe. Roer de losgeklopte eidooiers erdoor. Klop de eiwitten niet helemaal stijf. Voeg de suiker toe en klop daarna de eiwitten stijf. Spatel door het bramenmengsel. Verdeel over de vormen, strijk de bovenkant glad en bak de soufflés in de voorverwarmde oven in 15-20 min. lichtbruin. Laat de deur van de oven dicht. Breek de chocolade tot schotsen. Neem de soufflés voorzichtig uit de oven en bestrooi met poedersuiker. Serveer direct met de chocoladeschotsen.

Bramensoufflé met chocoladeschotsen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Manoffee
1 uur-
Bekijk recept
Sticky finger-brownies
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnoot-chocoschuimtaart
1 uur-
Bekijk recept