1 Bekleed een groot plat bord met bakpapier, schep hier 4 bollen ijs op en zet 1 uur in de vriezer. Strooi het paneermeel, de amandelen en kaneel in een diep bord. Splits de eieren en doe het eiwit in een diep bord. Doe de bloem in een ander diep bord. Rol de ijsbollen een voor een door de bloem en dan door het eiwit en het paneermeelmengsel. Leg de ijsbollen terug op het bord en laat ze weer 1 uur goed aanvriezen. Rol nogmaals door de bloem, het eiwit en het paneermeelmengsel en zet weer 1 uur in de vriezer. Zorg dat de ijsbollen rondom goed gepaneerd zijn, zodat het ijs niet kan lekken tijdens het frituren. Verhit de olie tot 175 °C. Frituur de ijsbollen in maximaal 1 min. rondom goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en leg ze op borden. Bestrooi de borden met een (thee)zeefje met poedersuiker en zet er een glaasje appelcider bij.