Bramentaart met appel

4
25 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng de bloem met de suiker en wat zout. Voeg de boter toe en wrijf het geheel met je vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Meng het ei en 1-2 el koud water erdoor en kneed alles tot een deegbal. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap met een doorsnede van 30 centimeter. Bekleed de ingevette vorm met het deeg en druk het aan de zijkant tot halverwege de rand aan. Meng in een kom het sinaasappelsap met de custardpoeder en de honing. Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de appel en de bramen door het custardmengsel en schep dit in de taart-bodem. Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 30-40 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart buiten de oven afkoelen. Serveer lauwwarm. Lekker met (walnoten)ijs.

Bramentaart met appel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Bramentaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Bramentaart met munt
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt-bramentaart
2 uur- Gebak
Bekijk recept
Open bramentaart
1 uur-
Bekijk recept