Zoek
Geflambeerde appeltjes met pastis en ijs
4
30 min
Albert Heijn
Nagerecht
4
sterren op basis van
2
stem(men)
Ingrediënten
½ sinaasappel (schoongeboend)
4 4 handappels
1 stukje roomboter
50 g bruine basterdsuiker
snufje kaneel
4 el pastis (slijter)
½ liter roomijs (bijvoorbeeld kaneelijs)
Bereiding
1
Snijd de schil van de sinaasappel (zonder het wit) in zeer dunne reepjes. Schil de appels en snijd ze in dunne partjes.
2
Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de appelpartjes goudbruin.
3
Voeg de basterdsuiker, sinaasappelreepjes en kaneel toe en laat de appel op laag vuur gaar worden en een beetje karamelliseren.
4
Zet de afzuigkap uit. Giet de pastis bij de appel en steek hem aan. Serveer de appels met een bolletje ijs als de vlammetjes gedoofd zijn.
Geflambeerde appeltjes met pastis en ijs is een recept van
Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept
Geflambeerde aardbeien
Bekijk recept
Geflambeerde sinaasappel
20 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Geflambeerde noga met chocolade
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Calvadoskip met appels en oesterzwammen
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept