Zabaglione met bramen

6
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng in een grote pan ruim water aan de kook. Breng in een ander pannetje de wijn met de suiker aan de kook. Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap het merg eruit en voeg het merg en het stokje toe aan het wijnmengsel. Laat dit even meekoken. Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt). Doe de eierdooiers in een kleinere pan dan de pan met kokend water. Laat het wijnmengsel afkoelen totdat het lauwwarm is en klop het in gedeelten door de eierdooiers. Hang de pan met het eierdooier-wijnmengsel boven de pan met kokend water, zorg dat de bodem van de kleine pan het water in de grote pan niet raakt (au bain-marie). Zet het vuur laag en klop het mengsel 8-10 minuten met een garde of een mixer schuimig. Blijf nog een paar minuten kloppen tot het mengsel begint te binden en een lobbige saus is geworden. Schenk de vla in schaaltjes en serveer met de bramen en de wafeltjes

Zabaglione met bramen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept
Bramenbavarois met kaneelroom
305 min- Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt panna cotta met fruit
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Advocaatroom met sinaasappel
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Fruitsalade met zabaglionesaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaans schuim (zabaglione)
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Bill Granger's gemengd fruit, zabaglione & cantuccini
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Zabaglione (dessert van eierdooiers en wijn)
30 min Nagerecht
Bekijk recept