1 Klop in een kom de eidooiers en suiker met de mixer tot een dikke, bleekgele crème. Verwarm de melk in een pannetje tot hij lauwwarm is en roer de eidooiers erdoor. Zet de pan op laag vuur, schep er 1 tl maizena door en verwarm het mengsel al kloppend met de garde tot het zo dik is dat het aan de achterkant van een lepel blijft hangen. Laat de custard 10-15 min afkoelen.
2 Stamp in een vijzel de pistachenoten met het basilicum fijn. Klop in een kom de slagroom lobbig. Schep de pistachenoten, het basilicum en de slagroom door de custard. Draai het mengsel in een ijsmachine in 20 min. tot ijs of schep het in een diepvriesdoos en laat het in de vriezer in minimaal 4 uur bevriezen. Roer het ijs tijdens het invriezen iedere 30 min. met een vork om. Schep op 6 koekjes een laag ijs en dek het af met de rest van de koekjes.
Basilicumijs met pistachenoten is een recept van Albert Heijn