Basilicumijs met pistachenoten

6
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop in een kom de eidooiers en suiker met de mixer tot een dikke, bleekgele crème. Verwarm de melk in een pannetje tot hij lauwwarm is en roer de eidooiers erdoor. Zet de pan op laag vuur, schep er 1 tl maizena door en verwarm het mengsel al kloppend met de garde tot het zo dik is dat het aan de achterkant van een lepel blijft hangen. Laat de custard 10-15 min afkoelen.
  • 2 Stamp in een vijzel de pistachenoten met het basilicum fijn. Klop in een kom de slagroom lobbig. Schep de pistachenoten, het basilicum en de slagroom door de custard. Draai het mengsel in een ijsmachine in 20 min. tot ijs of schep het in een diepvriesdoos en laat het in de vriezer in minimaal 4 uur bevriezen. Roer het ijs tijdens het invriezen iedere 30 min. met een vork om. Schep op 6 koekjes een laag ijs en dek het af met de rest van de koekjes.

Basilicumijs met pistachenoten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde pepernoten
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Lamsrolletjes met pistachenootjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Citruscarpaccio met basilicumijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Basilicumijs Met Pistachenoten
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Basilicumijs Met Gemarineerde Druiven
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gelato Di Basilico
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept