1 Verwarm de oven voor op 150 ºC. Splits de eieren en doe de eiwitten met een mespunt zout in een vetvrije kom en mix dit schuimig in een keukenmachine of met een mixer. Voeg lepel voor lepel de suiker toe, vervolgens de maizena en mix tot het eiwitschuim stevig wordt. Schenk er 2 el port bij en mix nog 2 minuten. Teken een cirkel van 20 cm doorsnede op het bakpapier en schep hier het eiwitschuim op. Bak het eiwitschuim in 90 minuten gaar. Zet de temperatuur van de oven 50 ºC lager als het schuim donker begint te kleuren. Laat de meringue nog minimaal 1 uur drogen, totdat de buitenkant stevig aanvoelt (maar de binnenkant nog zacht en kleverig is). Schep met een meloenbolletjeslepel mooie bolletjes uit de cantaloupe- en de watermeloen. Meng de meloenbolletjes met de frambozen en druiven, schenk de port erbij en laat het 1 uur intrekken. Leg de meringue op een schaal en schep het fruit erop.
Meringue met meloen en frambozen is een recept van Albert Heijn