Charlotte met frambozenschuimijs

8
10 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop in een kom de slagroom stijf. Voeg de Griekse yoghurt toe en klop alles goed door. Breek de schuimkransjes in grove stukken. Spatel eerst de diepvriesframbozen en daarna de stukken schuim erdoor.
  • 2 Bekleed de bodem van de ovenschaal met bakpapier. Zet de lange vingers met de suikerkant naar buiten dicht tegen elkaar tegen de wand van de schaal. Schep het frambozenschuimmengsel in het midden en strijk de bovenkant glad. Laat de charlotte in de diepvriezer in 4 uur stevig worden.
  • 3 Schaaf vlak voor het omkeren van de charlotte de chocolade. Leg een schaal omgekeerd op de ovenschaal, keer ze samen en laat de charlotte op de schaal glijden. Verwijder het stuk bakpapier van de bovenkant. Garneer de charlotte met de verse frambozen en de chocoladeschaafsel.

Charlotte met frambozenschuimijs is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Charlotte met kastanjes
Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien charlotte
60 min-
Bekijk recept
Frambozencharlotte
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien-mascarponecharlotte met witte chocolade
150 min- Nagerecht
Bekijk recept