1 Verwarm de oven voor op 170 ºC. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Voeg de boter toe. Vet de springvorm in. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm, druk aan en zet ca. 5 min. in de oven. Laat afkoelen.
2 Hang ondertussen een kom in een pan kokend water. Zorg dat de kom het water net niet raakt. Smelt de chocolade al roerend au bain-marie.
3 Meng de roomkaas en suiker in de keukenmachine. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Schep wat van dit mengsel in een kom en houd apart.
4 Spatel de gesmolten chocolade door de rest van het mengsel en schenk in de springvorm. Verdeel er met een lepel druppels van het apart gehouden roomkaasmengsel over. Maak met een satéprikker mooie, sierlijke krullen door het mengsel, zodat er een marmerpatroon ontstaat. Bak de taart ca. 1 uur in de oven.
5 Laat afkoelen en verwijder de vorm. Serveer koud.
Gemarmerde chocoladecheesecake is een recept van Albert Heijn