1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de rode pepers op een met bakpapier beklede bakplaat met de snijkant naar beneden. Rooster ca. 15-20 min. in de oven. Neem uit de oven en leg 10 min. in een pan met deksel erop of in een afgesloten plastic zakje. Verwijder de zaadlijsten en schraap met een scherp mes het vruchtvlees van de velletjes. Bewaar wat zaadjes als je van extra pittig houdt.
2 Doe de chocolade in een kom. Breng de slagroom tot tegen de kook aan. Neem van het vuur, laat iets afkoelen en schenk over de chocolade. Laat de chocolade al roerend smelten. Voeg de boter, het rode pepervruchtvlees en eventueel wat zaadjes toe. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
3 Maak met behulp van 2 theelepels quenelles (ovale bolletjes) van het mengsel of rol er balletjes van. Rol door het cacaopoeder.