Citroentaart

8
40 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Bekleed de vorm met het deeg, prik er gaatjes in en bak 35 min. in de oven. Neem uit de oven, klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bestrooi met 1 el suiker en bak nog 2 min.
  • 2 Week de gelatine 5 min. in koud water. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil van 1 citroen. Pers de geraspte citroen uit en de andere citroenen uit.
  • 3 Verhit het sap in een steelpan en los de suiker erin op. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en voeg toe. Laat afkoelen. Klop de slagroom tot iets dikker dan yoghurt. Roer de mascarpone los. Voeg het citroenrasp, de citroensiroop en de slagroom toe.
  • 4 Verdeel mengsel over de bodem. Laat 2 uur opstijven in de koelkast. Rooster de pijnboompitten 2 min. in een koekenpan. Laat afkoelen.
  • 5 Snijd de overige citroen in plakjes en verdeel met de pijnboompitten over de taart.

Citroentaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Citroentaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Citroentaart met pistachenoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse citroentaart
55 min Nagerecht
Bekijk recept

Citroentaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Citroentaart met pistachenoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse citroentaart
55 min Nagerecht
Bekijk recept