1 Schenk de slagroom in een steelpan en breng tegen de kook aan. Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit met de punt van het mes en voeg toe aan de room. Doe ook het vanillestokje in de room. Houd 15 min. tegen de kook aan en verwijder het stokje.
2 Voeg de suiker toe aan de vanilleroom en roer totdat deze is opgelost. Neem van het vuur. Week intussen de gelatine 5 min. in koud water, knijp uit en voeg toe aan de room. Roer totdat de gelatine is opgelost. Laat ca. 30 min. afkoelen, zodat de chocolade niet smelt (zie volgende stap).
3 Hak intussen 60 g chocolade in kleine stukjes. Voeg toe aan de afgekoelde en ingedikte room en roer deze er voorzichtig doorheen. Roer niet te lang, want dan smelt de chocolade toch. Verdeel de straciatellaroom over de timbaaltjes. Zet minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.
4 Neem ze uit de koelkast en houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 15 sec. onder de hete kraan. Stort de panna cotta's op 4 borden en schaaf de rest van de chocolade erover.
Straciatella panna cotta is een recept van Albert Heijn