1 Schenk de slagroom in een steelpan en breng tegen de kook aan. Zo kookt deze niet in.
2 Snijd de vanillestokjes met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit en voeg toe aan de room. Daardoor krijgt de room een maximale vanillesmaak. Voeg de suiker toe aan de vanilleroom en roer tot deze is opgelost. Neem van het vuur. Houd 15 min. tegen de kook aan op een vlamverdeler op de kleinste pit, zodat de vanillesmaak optimaal kan intrekken.
3 Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water, knijp uit en voeg toe aan de room. Roer totdat de gelatine is opgelost. Verdeel de vanilleroom over de vormpjes. Zet minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.
4 Neem ze uit de koelkast en houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 15 sec. onder de hete kraan. Stort de panna cotta's op de borden. Serveer ze zo of met fruit van het seizoen.
Panna cotta classica is een recept van Albert Heijn