1 Verwarm de oven op 180 ºC. Smelt 90 g boter. Maal de koekjes, meng met de boter en verdeel over de ingevette springvorm. Zet in de koelkast.
2 Meng 225 g suiker met het vanillemerg, de maïzena, cream cheese en crème fraîche en klop los. Voeg de eidooiers en wat zout toe. Rasp de schil van de limoen en voeg toe. Klop de eiwitten stijf en spatel erdoor. Schep in de springvorm en bak 70 min. Zet de oven uit en laat 2 uur rusten. Laat buiten de oven afkoelen.
3 Smelt de rest van de boter. Bak de ananas met 1 el suiker en wat zout 5 min. Neem uit de pan. Laat 50 ml water en de resterende suiker inkoken tot bruin karamel. Roer van het vuur 175 ml lauw water en de ananas erdoor. Verdeel over de taart.
Tropische cheesecake met ananas is een recept van Albert Heijn