Meringuetaart met mascarpone en fruit

8
20 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schep het bevroren fruit, rosé en 50 g suiker om en laat het geheel op kamertemperatuur ontdooien; schep regelmatig om. Verwarm de oven voor op 100 °C.
  • 2 Splits de eieren (je gebruikt alleen de eiwitten). Mix de eiwitten tot stevige pieken. Voeg de rest van de suiker in 2-3 gedeelten toe en klop tot het eiwit glanst en helemaal stijf is; test dit door de kom op z'n kop te houden, het eiwit valt er niet uit. Verdeel het eiwit op een vel bakpapier in cirkels, één van 20 en één van 24 cm doorsnede. Bak het eiwit 90 min.; buitenkant krokant en binnenkant zacht en taai. Zet de oven uit en laat meringues in de oven met de deur op een kier, afkoelen.
  • 3 Mix ondertussen mascarpone met vanillesuiker met een handmixer zacht en luchtig. Verdeel de vanillemascarpone over de bovenkant van beide meringues. Leg de grote meringue op een schaal en verdeel er twee derde van het fruit over. Leg de kleine meringue erop en verdeel de rest van het fruit erover. Garneer met de takjes munt. Snijd de taart aan tafel met een scherp mes in punten en serveer de rest van de rosé erbij.

Meringuetaart met mascarpone en fruit is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Meringuetaart met aardbeien
Bekijk recept
Meringuetaart met vruchten
15 min Gebak
Bekijk recept
Meringuetaart met aardbeien
120 min Nagerecht
Bekijk recept
MERINGUETAART MET AMARITTICREME
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept