1 Zeef de bloem, het bakpoeder, ⅜ van de basterdsuiker en een snufje zout boven een kom. Voeg de boter toe en snijd met 2 messen de boter in stukjes. Voeg ⅕ van de eieren, het kaneel en de Pernod toe en kneed tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten.
2 Verwarm de oven voor op 175 °C. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen, halveer en pers een helft uit. Vet de springvorm in. Druk het deeg gelijkmatig over de bodem en tegen de wanden van de springvorm. Klop met een mixer de rest van de eieren, suiker en de vanillesuiker tot een luchtig mengsel. Voeg het citroensap en -rasp, de kwark, roomkaas en maizena toe en blijf kloppen totdat een glad mengsel ontstaat. Giet in de springvorm.
3 Bak de kwarktaart in het midden van de oven in ca. 90 min. gaar. Laat de taart helemaal afkoelen voordat je de vorm verwijdert.