Tarte tatin met ananas en chilisiroop

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de suiker in het water op laag vuur tot siroop. Voeg de peper aan de siroop toe en laat 15 min. zachtjes trekken. Neem de rode peper met een tang uit de siroop. Snijd het steeltje van de peper en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de helft van de peper in stukjes en roer ze door de chilisiroop. Laat afkoelen, bewaar op een koele plek.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 4 schijven van de ananas. Verwijder met een scherp mesje de schil en de harde kern. Laat de rest van de suiker op laag vuur smelten en lichtbruin kleuren. Schenk het voorzichtig in de vormpjes. Leg in elk vormpje een ananasring. Bedek de ringen elk met een plakje bladerdeeg, stop het deeg tussen de ananas en de rand goed in. Prik het deeg in met een vork. Bak de ananastaartjes in de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Laat ze buiten de oven 5 min. afkoelen en keer ze om op 4 (dessert)borden. Leg er een bol vanilleroomijs op en schenk er een beetje van de zelfgemaakte chilisiroop over.

Tarte tatin met ananas en chilisiroop is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept