Chocolade petitfours met kersen

4
20 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop de slagroom stijf met 2 el kersensiroop. Snijd de cake met een scherp mes in 4 vierkante torentjes en halveer deze in de hoogte, zodat er 8 kubusjes ontstaan. Snijd elk kubusje doormidden, zodat er 8 onder- en 8 bovenkanten ontstaan. Bedruppel elke onderkant met kirsch (houd 1 el kirsch over voor het glazuur). Smeer op elke onderkant een beetje kersenslagroom en leg er 2-3 kersen op. Bedek elke onderkant met een bovenkant. Roer de poedersuiker om met de laatste el kirsch tot een dikke gladde pasta zonder korrels (het glazuur). Bestrijk de bovenkanten ermee. Leg op elk stukje een kers. Rasp met een dunschiller mooie krullen van de chocolade en garneer de petitfours met chocokrullen.

Chocolade petitfours met kersen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Stokbrood met mozzarella, kip & kersen
10 min
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Schapenkaas met kersencompote
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept