Dadelcake met karamelsaus

20
25 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de dadels met 300 ml water aan de kook. Kook 15 min. op laag vuur tot de dadels een beetje uit elkaar vallen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in de keukenmachine de dadels met de boter en de suiker glad en mix de eieren erdoor. Mix het cakemeel erdoor en schep het deeg in de ingevette cakevorm. Bak de dadelcake in 35-40 min. gaar. Verwarm de fijngesneden fudge 1 min. in de magnetron. Roer om en verwarm nog 45 sec. Herhaal dit tot de karamel mooi glad is. Serveer de dadelcake met poedersuiker en karamelsaus.

Dadelcake met karamelsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hangop met sesamkaramel en peer
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Stroopwafeltaart
35 min Gebak
Bekijk recept
Ebony & Ivory brownie experience
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Kipkluifjes met karamelsaus
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Dadelcake
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Honing-dadelcake
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept