Ananastaartje met smeltchocolade

4
10 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rooster de walnoten in een pan zonder olie of boter. Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe 150 gram ananasstukjes in de keukenmachine. Laat de rest uitlekken en houd apart. Pureer de ananasstukjes in de keukenmachine met de honing, kokos, zonnebloemolie en eieren. Voeg daarna de banaan en het cakemeel toe en pureer nog 10 sec. Doe het geheel in de springvorm. Bak de ananastaart in 50-60 min. gaar.
  • 2 Breng een pan met een laag water aan de kook. Hak de chocolade grof en doe in een kom of vuurvaste pan die precies in de pan past. Hang de kom in de pan met heet water. De kom mag het water niet raken. Smelt de chocolade au bain-marie. Serveer de taart met poedersuiker, de uitgelekte ananasstukjes en de gesmolten chocolade.

Ananastaartje met smeltchocolade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Italiaanse chocoladedadelcake gebak
75 min-
Bekijk recept
Gezellige kaneel-chocoladekoekjes
150 min-
Bekijk recept
Poffertjesspies met aardbeien en wittechocoladesaus
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappelbrownies
20 min -
Bekijk recept

Aardappelijs met ananastaartje en muntsuiker
120 min Nagerecht
Bekijk recept
Ananastaartje met pistache
20 min-
Bekijk recept
Ananastaartje met pistache
20 min-
Bekijk recept