1 Snijd de kapjes van de chocoladecake. Snijd 8 plakken van de cake en verwijder de korsten. Bekleed de bodem en de randen van de vorm royaal met vershoudfolie. Leg de cake op de bodem, snijd de plakken eventueel bij om te zorgen dat de bodem volledig bedekt is. Druk de cake goed aan en bestrijk de cakebodem met de marmelade. Doe de slagroom in een steelpan en verwarm op laag vuur (laat niet koken!). Voeg de blokjes chocolade toe en laat ze op laag vuur al roerend smelten. Neem de pan van het vuur en roer de chocoladeroom glad. Laat de chocoladeroom tot handwarm afkoelen en schenk hem voorzichtig over de marmelade. Zet de vorm minimaal 3 uur - liever nog een dag eerder, want hij wordt dan nog lekkerder - in de koelkast, zodat de chocoladecrème kan opstijven. Bestuif de truffelcarré royaal met cacaopoeder door een fijn (thee)zeefje. Neem de taart uit de vorm, zet hem op een platte schaal en verwijder voorzichtig het folie. Snijd de truffelcarré met een nat mes in mooie blokjes.
Truffelcarré met sinaasappel is een recept van Albert Heijn