Kokosrijst met mangopuree

4
35 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Limoenen wassen. Schil van één limoen fijn raspen. Limoen halveren, uitpersen. In pan melk en kokosmelk aan de kook brengen. Limoenrasp, dessertrijst en mespunt zout toevoegen en in ca. 12 minuten tot romige rijst koken. Tussentijds regelmatig doorroeren. Kokosrijst op smaak brengen met basterdsuiker en ca. 2 uur laten afkoelen. Mango's schillen en aan weerszijden van pit doorsnijden. Vruchtvlees in stukken snijden. Mango met limoensap in keukenmachine tot gladde saus pureren. Van schil van andere limoen met speciaal mesje (zesteur) mooie krullen trekken.
  • 2 Afgekoelde rijst in bergjes over vier kommen verdelen. Mangopuree eromheen scheppen. Garneren met limoenkrullen.

Kokosrijst met mangopuree is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Vlaflip met mangoroom en chocoladevla
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Mangofool
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Mangosorbet
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Salade met gebakken garnalen en mango-knoflooksaus
25 min Voorgerecht
Bekijk recept

Thaise kip met spitskool en kokosrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip paniki met banaan en kokosrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosrijst met paksoi
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosrijst met rendang
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept