Meloensalade in gembermarinade

4
15 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Gember schillen en raspen. Limoen uitpersen. In pan 2 1/2 dl water met suiker, limoensap en gemberrasp zachtjes verhitten tot alle suiker is opgelost. Gembersiroop ca. 1 uur laten afkoelen, tot kamertemperatuur. Galia- en cantaloupemeloen halveren, met lepel pitten eruit scheppen. Meloenhelften in 6 parten snijden, vruchtvlees langs schil lossnijden en in stukken snijden. Watermeloen schillen en ook in stukken snijden. Pitten met theelepel verwijderen. Meloen in schaal scheppen. Gembersiroop boven meloen door zeef schenken en omscheppen. Meloen in koelkast minstens 3 uur marineren en dan (naar keus met of zonder marinade) over 4 schaaltjes verdelen.

Meloensalade in gembermarinade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gembermarinade
0-10 min -
Bekijk recept
Tomaten gembermarinade - Vet maaltijd fase 1
Bekijk recept
Meloensalade in gembermarinade
Bekijk recept
Meloensalade in gembermarinade
Bekijk recept

Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept
Meloensalade
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Komkommerslang
20 min Snack
Bekijk recept
Meloensalade met rauwe ham, mozzarella en basilicum
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept