Meloensoep

4
20 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meloen halveren, met lepel pitjes eruit scheppen en meloen in parten snijden. Vruchtvlees lossnijden van schil en in stukken verdelen. Stukken meloen in blender of keukenmachine met port en suiker tot gladde soep pureren. Sinaasappelsap en citroensap naar smaak erdoor roeren, eventueel nog wat suiker toevoegen. Soep in koelkast in 2-3 uur door en door koud laten worden.
  • 2 Soep in vier kleine, diepe borden scheppen en takje bessen of plakjes aardbei als garnering erin leggen.

Meloensoep is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meloensoep met champagnesabayon
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Meloensoep met citroensorbetijs
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige meloensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meloensoep met champagnesabayon
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Meloensoep met citroensorbetijs
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige meloensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept