1 Oven voorverwarmen op 125 ºC. Splits de eieren. In kom eierdooiers (eiwit wordt niet gebruikt) loskloppen met 75 g suiker en kardemom. Koffie, slagroom en melk erdoor kloppen en mengsel voorzichtig in schaaltjes schenken. Schaaltjes in braadslede zetten en kokend water in braadslede schenken tot kwart onder rand van schaaltjes. Braadslede in midden van oven schuiven en crèmemengsel in 40-50 min. laten stollen (au bain-marie). Crème laten afkoelen en in koelkast in minstens 3 uur door en door koud laten worden.
2 Ovengrill voorverwarmen. Schaaltjes crème uit koelkast nemen en gelijkmatig bestrooien met rest van 50 g suiker. Schaaltjes op rooster zetten en vlak onder heet grillelement schuiven. Suikerlaagje in 1-3 min. goudbruin laten kleuren. Direct serveren.
Koffie-crème brûlée met kardemom is een recept van Albert Heijn