Flensje met sinaasappel-amandelboter

4
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Amandelen fijnhakken en in droge koekenpan kort roosteren. In kom 2 eieren met olie, melk en mespunt zout loskloppen. Bloem boven eimengsel zeven en erdoor roeren. In kommetje 2 el boter met honing en eierdooier loskloppen. Sinaasappel schoonboenen, boven kommetje helft van schil raspen. Rasp met amandelen door botermengsel roeren. Sinaasappel dik schillen en partjes met scherp mesje tussen vliesjes uit snijden. In koekenpan met antiaanbaklaag klontje boter smelten en van beslag 4 flensjes bakken.
  • 2 Oven voorverwarmen op 200 °C. Flensjes zo in schaaltjes leggen dat ze ruim over rand hangen. In elk schaaltje 1/2 el sinaasappel-amandelboter scheppen en schaaltjes nog 10 min. in midden van oven zetten. Sinaasappelpartjes over flensjes verdelen en bol ijs erin scheppen.

Flensje met sinaasappel-amandelboter is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Forel met Spaanse amandelboter
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appel met amandel uit de oven
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Moederdagrecept Zalmforel Met Citroen-amandelboter
30-60 min -
Bekijk recept
Amandelboter
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Gevulde flensjes met munt
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chocosmulrol
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Flensjes met sinaasappelsaus en ijs
25 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crèpe d'amour met kaneelappels en cognac
25 min- Nagerecht
Bekijk recept