Kaki-ijs met honing en yoghurt

4
20 min
Nagerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil 4 kaki's en snijd het vruchtvlees in stukken (kleine harde stukje aan de bovenkant verwijderen). Pureer de kaki met de staafmixer of keukenmachine. Roer tweederde van de kakipuree met de honing door de yoghurt. Laat het yoghurtmengsel met plastic afgedekt in de diepvries in 2-3 uur bijna bevriezen. Bewaar de rest van de kakipuree afgedekt in de koelkast tot gebruik. Rooster de pistachenoten 1-2 minuten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Schil de overgebleven kaki en snijd hem in mooie plakken. Pureer het kaki-yoghurtmengsel kort met de staafmixer of roer het goed door met een vork. Schenk de gepureerde kaki in vier dessertschaaltjes. Schep het ijs erop en leg er een paar plakjes kaki naast. Bestrooi met de geroosterde pistachenoten.

Kaki-ijs met honing en yoghurt is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Kipcocktail met kakifruit
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van goudbrasem en kaki
Voorgerecht
Bekijk recept
Couscous fruitsalade en hartige couscoussalade
30 min-
Bekijk recept
Torentje van kletskoppen met slagroom en kaki
20 min- Nagerecht
Bekijk recept