Tomaten-muntsorbetijs

6
15 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ontvel de tomaten en snijd ze in heel kleine blokjes. Houd de topjes en 4 grote blaadjes munt apart. Doe de takjes munt met de suiker in een steelpan en schenk er 150 ml water bij. Breng aan de kook en laat het water zachtjes borrelen tot alle suiker is opgelost. Draai het vuur uit en laat de suiker-muntsiroop afkoelen. Haal de takjes munt uit de siroop. Snijd de blaadjes in ragfijne snippers. Houd wat snippers apart ter garnering; roer de rest met het citroensap en de tomatenblokjes door de siroop. Doe het mengsel over in een bakje en zet dat 3 uur in de diepvries. klop elk halfuur met een vork of garde door de massa om de grove ijskristallen te breken. Schep in zes whiskey- of cocktailglazen een klein bolletje van het sorbetijs en garneer met de snippers munt.

Tomaten-muntsorbetijs is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ananas-muntsorbetijs
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept