Peren in espressosiroop met mascarpone

4
35 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In pan (waar 4 peren naast elkaar in passen) 500 ml water aan de kook brengen. Peren schillen, steeltje laten zitten. Suiker, kardemom en espressopoeder in kokend water oplossen. Vuur laag draaien en peren rechtop in espressosiroop zetten. Met deksel schuin op pan peren ca. 15 min. zachtjes tegen de kook aan houden (pocheren), tot ze zacht zijn. Peren in siroop laten afkoelen (minstens 1 uur), regelmatig omwentelen zodat ze mooi gelijkmatig bruin kleuren.
  • 2 Mascarpone over vier borden of grote schaal verdelen. Peertjes rechtop in mascarpone zetten. Enkele lepels espressosiroop rond elke peer druppelen. Koeken (met deegroller) grof verkruimelen en koekkruim losjes erover strooien.

Peren in espressosiroop met mascarpone is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept