1 Zet de peren in een pan, voeg het kaneelstokje, de wijn en 50 g suiker toe. Schenk zoveel water bij de peren dat ze net onder staan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat minimaal 2 uur stoven. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop het eigeel met 25 g suiker en de honing schuimig. Snijd het vanillestokje open en schraap met een scherp mesje het merg eruit. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop merg, rasp, sap, yoghurt en bloem door het eigeel. Klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf. Spatel voorzichtig door het eigeelmengsel en schep in een lage ovenschaal. Zet in de andere ovenschaal en schenk er heet water bij totdat de kleine schaal voor de helft in het water staat. Bak het gerecht in de oven in 40 min. goudbruin. Serveer warm of koud met de stoofperen.