Peren-bosbessencrumble met port

6
20 min
Nagerecht
4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het zelfrijzend bakmeel in een ruime kom en meng met de basterdsuiker, vanillesuiker en een mespunt zout. Snijd de boter in blokjes, doe in de kom en kneed er met koele handen een kruimeldeeg van. Zet tot gebruik in de koelkast.
  • 2 Schil de peren en snijd in stukjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe de peer, bosbessen, het citroensap en rasp in de ovenschaal. Schenk de port erover.
  • 3 Neem het kruimeldeeg uit de koelkast en verdeel over de schaal. Zet de schaal in het midden van oven en bak de crumble in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Verlaag de temperatuur na 10 min. tot 180 °C. Serveer de crumble warm. Lekker met een bolletje vanilleroomijs.

Peren-bosbessencrumble met port is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Cranberrybombe
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept