1 Leg een schone vochtige theedoek in een zeef en hang de zeef in een kom. Schep de yoghurt in de theedoek, laat het vocht eruit lopen zodat een dikke romige massa ontstaat Zet de yoghurt minstens 4 uur (liefst de hele nacht) in de koelkast om uit te lekken. Roer een zakje vanillesuiker door de slagroom en klop de room stijf. Spatel de stijfgeklopte slagroom voorzichtig door de uitgelekte yoghurt. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2 Schil, halveer de perziken en verwijder de pit, verdeel de helften over de met roomboter ingevette ovenschaal. Knip de rode druiven in kleine trosjes en leg ze met de bramen in de ovenschaal. Strooi 1 zakje vanillesuiker er ruim overheen. Bak het fruit in 20 minuten gaar. Schep met een natte koude lepel mooie bolletjes van de hangop en serveer met het warme fruit. Druppel wat fruitsap rondom het fruit en garneer met blaadjes munt.
Hangop met warm fruit is een recept van Albert Heijn