1 Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp er 1 eetlepel oranje schil af. Pers de sinaasappels uit. Breng het sap met de suiker en de sinaasappelrasp aan de kook. Laat de suiker al roerend oplossen en laat de siroop nog 2-3 min. zachtjes sudderen. Laat de siroop afkoelen. Pureer 500 g aardbeien in de keukenmachine en roer de sinaasappelsiroop erdoor. Doe dit mengsel over in een diepvriesbak en laat het onafgedekt in 3-4 uur bevriezen. Pureer het halfbevroren ijs na 2 uur met de staafmixer, dit voorkomt dat de ijskristallen te groot worden. Of schraap elk halfuur het gevormde ijs van de wand en schep het ijs goed door. Halveer de rest van de aardbeien. Schep de bolletjes aardbeiensorbet in mooie glazen. Verdeel de rest van de aardbeien erover en bestuif het geheel met poedersuiker.
Aardbeiensorbet met sinaasappel is een recept van Albert Heijn