Indiaas ijs met kardemom

6
30 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng in een pan met dikke bodem de gecondenseerde melk met de gewone melk en de kardemom aan de kook. Zet het vuur laag en laat het mengsel 10 minuten zachtjes doorkoken; roer het regelmatig door. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel 15 minuten afkoelen, klop het regelmatig door met een garde om velvorming te voorkomen. Klop in een kom de slagroom lobbig. Schep de slagroom door het melkmengsel. Vul de ijslollyvormen met het mengsel. Sluit de vormen met het dekseltje en het stokje. Laat de ijsjes in circa 4 uur bevriezen. Haal de ijsjes 15-20 minuten voor het opdienen uit de vriezer, zodat ze iets zachter worden. Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Keer de ijsjes op bordjes en strooi er het amandelschaafsel over.

Indiaas ijs met kardemom is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Koffie-crème brûlée met kardemom
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Pompoencake
40 min Gebak
Bekijk recept

Milde vissoep op z'n Indiaas
15 min-
Bekijk recept
Indiase visspiesen met naanbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsschnitzels in yoghurt-sinaasappelmarinade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde aubergines met linzen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept