Honingijs met verse vijgen

4
30 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vanillestokje in lengte opensnijden. In pan met dikke bodem slagroom, melk, suiker en vanillestokje op laag vuur aan de kook brengen. Eierdooiers schuimig kloppen. Vanillestokje verwijderen, met mesje merg uit stokje schrapen en door mengsel roeren. Slagroom al roerend door eierdooiers mengen. Saus in pan schenken en al roerend tegen kookpunt aan brengen tot crème dikker begint te worden. Honing erdoor roeren, in diepvriesbak schenken en in ca. 30 minuten laten afkoelen tot kamertemperatuur, af en toe doorroeren. In diepvries (of ijsmachine) mengsel in ca. 6 uur (of ca. 30 minuten) laten bevriezen, elk uur ijskristallen van wand schrapen en ijs doorroeren.
  • 2 Vijgen in vieren snijden. Op vier borden elk 4 partjes vijg leggen. Bolletjes ijs ernaast scheppen.

Honingijs met verse vijgen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept

Honingijs Met Appel
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Honingijs
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt-honingijs
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Honingijs Met Lavendel
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept