Vers en gedroogd fruit in rode-wijnsiroop

4
45 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 1 Sinaasappel onder stromend water goed schoonboenen en reepje sinaasappelschil van ca. 5 cm eraf snijden. In pannetje wijn met sinaasappelschil, suiker, kaneelstokje en kruidnagels aan de kook brengen. Vuur iets lager zetten en geheel in ca. 5 minuten iets laten inkoken.Intussen appels en peren schillen en in partjes snijden. Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en in plakken snijden. Tutti frutti aan wijnsiroop toevoegen en ca. 5 minuten meekoken. Vers fruit toevoegen en geheel op laag vuur afgedekt ca. 20 minuten koken tot fruit zacht is, regelmatig omscheppen. Fruit in siroop laten afkoelen en tot gebruik in koelkast zetten.
  • 2 Pistachenoten grof hakken. Fruit met siroop (arrope) in kommetjes scheppen en bestrooien met pistachenoten.

Vers en gedroogd fruit in rode-wijnsiroop is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte rode ui in wijnsiroop
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Perziken in muscaatwijn met verse munt
Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien in rode-wijnsiroop
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Banana Mama mocktail
10 min Snack
Bekijk recept
Gebakken schol met vers fruit
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept