Crema Catalana

6
30 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Citroen schoonboenen en 2 tl gele schil eraf raspen. In pan 225 g suiker en eidooiers met handmixer tot licht schuimige massa kloppen. Maizena, kaneel en geraspte citroenschil erdoor kloppen. Al kloppend melk toevoegen. Blijven kloppen tot melk volledig is opgenomen.Op zacht vuur mengsel al roerend verwarmen tot dikke vla ontstaat. Pan van vuur nemen en vla in schaaltjes scheppen. Vla laten afkoelen en in koelkast in minstens 1 uur steviger laten worden.
  • 2 Grill voorverwarmen. Schaaltjes met vla op grillrooster zetten. Rest van suiker over vla strooien. Schaaltjes onder grill schuiven en suiker in ca. 3 minuten goudbruin laten worden (goed in de gaten houden, regelmatig kijken). Direct serveren.

Crema Catalana is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Crema catalana
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Crema catalana
Bekijk recept
Crema Catalana
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Citroen crema catalana
50 min Nagerecht
Bekijk recept

Crema catalana
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crema catalana
Bekijk recept
Snelle watermeloensalade
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept