1 Verwarm de oven voor op 90 °C. Klop in een vetvrije kom met een mixer de eiwitten stijf. Voeg 150 g basterdsuiker toe en blijf kloppen tot deze is opgenomen. Herhaal dit met de rest van de basterdsuiker. Los de maïzena op in de azijn en klop dit door de eiwitten. Schep het stijfgeklopte eiwit met een grote lepel op een bakplaat en vorm er een cirkel van met een diameter van ca. 30 centimeter. Maak in het midden een kuiltje. Laat het eiwitschuim in het midden van de oven in 2 uur droog en stevig worden. Laat afkoelen. Klop de slagroom stijf (zonder suiker, want het schuim is al zoet). Schep de slagroom in het schuim. Pel de bananen en snijd ze schuin in plakken. Verdeel deze over de slagroom. Laat de suiker in een kleine steelpan smelten met 30 ml water. Zet als de suiker gesmolten is het vuur hoog en laat de suiker goudbruin worden. Pas op, want karamel is heet. Schep met een lepel de karamel in streepjes over de banaan en serveer direct. Het eiwitschuim kunt u ’s ochtends al bakken. Voor het serveren klopt u de slagroom en maakt u de pavlova af.
Pavlova met banaan en karamel is een recept van Albert Heijn