Appels met warme chocoladesaus

4
25 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de appels en verwijder de klokhuizen. Pers de halve sinaasappel. Snijd de oranje schil van de sinaasappel (niet weggooien!) Breng de witte wijn aan de kook met de suiker, het sinaasappelsap en de helft van de sinaasappelschil. Snijd de rest van de oranje schil in heel dunne reepjes. Leg de appel en de sinaasappelreepjes in de wijn en laat 15 min. zachtjes koken. Laat de appels iets afkoelen in het kookvocht. Haal de sinaasappelreepjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken. Smelt de chocolade al roerend met de kardemom en de slagroom op laag vuur in een steelpan met een dikke bodem. Haal het chocolademengsel van het vuur zodra dit mooi glanzend is. Leg per persoon 2 halve appels op een bordje. Schenk de warme chocolade erover en garneer met de reepjes sinaasappelschil.

Appels met warme chocoladesaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade-espressotaart
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Dame blanche
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladedip met aardbeien
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kleine tortilla’s met peren en chocoladesaus
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept