1 Halveer de appels en verwijder de klokhuizen. Pers de halve sinaasappel. Snijd de oranje schil van de sinaasappel (niet weggooien!) Breng de witte wijn aan de kook met de suiker, het sinaasappelsap en de helft van de sinaasappelschil. Snijd de rest van de oranje schil in heel dunne reepjes. Leg de appel en de sinaasappelreepjes in de wijn en laat 15 min. zachtjes koken. Laat de appels iets afkoelen in het kookvocht. Haal de sinaasappelreepjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken. Smelt de chocolade al roerend met de kardemom en de slagroom op laag vuur in een steelpan met een dikke bodem. Haal het chocolademengsel van het vuur zodra dit mooi glanzend is. Leg per persoon 2 halve appels op een bordje. Schenk de warme chocolade erover en garneer met de reepjes sinaasappelschil.
Appels met warme chocoladesaus is een recept van Albert Heijn