1 Appels wassen en 2 appels in vieren snijden, klokhuizen verwijderen en in stukjes snijden. Stukjes in open diepvriesbak in diepvries in ca. 1 uur bijna laten bevriezen.
2 Grill voorverwarmen op hoogste stand. Van appel klokhuis eruit steken en in 8 dunne plakken snijden. Bakplaat bekleden met bakpapier en plakken naast elkaar erop leggen. Bakplaat ca. 10 cm onder grill schuiven en appel 2 à 3 minuten roosteren. Plakken bestrijken met appelstroop en in nog 1 à 2 minuten bruin roosteren. Uit grill direct bestuiven met poedersuiker. In kommetje 2 eetlepels poedersuiker oplossen in 2 eetlepels water. In keukenmachine stukjes appel met koriander en suikersiroop tot sorbet pureren. Plakken appel op vier borden leggen. Met ijsbolletjeslepel bolletjes koriandersorbet ernaast scheppen.
Geroosterde appel met koriandersorbet is een recept van Albert Heijn